Tuesday, August 13, 2013

Prvni dojmy, zazitky

V prvni rade se chci omluvit, ze cely muj blog bude bez diakritiky, protoze ho pisu na anglickych klavesnicich a opravdu se mi nechce hledat vsechny ty znaky po slepu. Takze, kde bych zacala. Po vsech tech zmatcich pred odjezdem jsem se nakonec dostala do Californie, konkretne do LAX. Cesta byla velice zajimava, prvnich 9 hodin uteklo jako voda. Meli jsme velke letadlo s obrazovkama na sedadlech, coz je na tehlech zaoceanskych letech zvykem. Sledovala jsem par filmu a cesta pekne utelka. Muj prvni let smeroval pouze do Philadelfie ktera je na East Coast takze jsem musela presedat na jine letadlo, ktere by me dostalo na West coas, nanestesti, jakmile jsme se "nalodili" zjistili, ze letadlo je rozbite, a ze nam budou muset dat jine. Museli jsme se presouvat pres cele Philadelfske letiste do jineho gatu a tam dve a pul hodiny cekat na dalsi letadlo. Dalsi nestastna vec co me na ceste potkala je, ze zatimco jsme si vesele cekali na dalsi letadlo nad celymi staty se stahly mracna a nad Texasem nas zastihla uzasna bourka. Takze nejenom ze byla tma, letadlo se traslo jako kdyz jede dodavka po D1 z Brna do Prahy. Kdyz jsem se konecne dostala do cilove stanice --> LAX o dve a pul hodiny pozdeji, byla jsem hrozne unavena, ale zvladla jsem to a nasla jsem svou consuelorku s jednou super studenkou, ktera tu take byla na vymene, meli pro me vyrobenou ceduli, tak jsem je nasla celkem snadno :)
 
Takze potom co jsem se trochu prospala, protoze prece jenom casovy posun je 9 hodin, jsem zacala poznavat nove lidi. Diky Elise (to je ta holka co stoji vedle me na te fotce z LAX) jsem poznala par lidi z budouciho Senior rocniku z Cam high (skola kam budu chodit) a ziskala jsem par kontaktu.
 
 
Dalsi den (9.srpna 2013) jsme se zacali pripravovat na velke BBQ, ktere se melo konat na pocest spolecnosti ZTA (uplne jsem nepochopila o cem to je, ale clenky byly jenom zeny) mozna nejaky spolek z vysoke nebo tak neco. Hodne jsme pracovali na zahrade, moje consuelorka ma snad nejvetsi backround v celych statech, nez jsem to cele posekala trvalo mi to snad 3 hodiny :D Ale byla jsem hodne rada, ze muzu s necim pomoct, lidi zde to hodne oceni, kdyz delas veci jen tak a nic za to neocekavas. Po celodenni drine jsme vecer hrali poker s dalsimi cleny rodiny (Jacob-synovec, Rondie- dvojce, Bill- manzel dvojcete, Mark-manzel Rondy), naucila jsem se spoustu novych pokeru, jako je Chicago, High Low, Cowboy, 7, Spit in the ocean a hodne dalsich, nepamatuju si to moc, byla jsem hodne unavena.
 
Party den!
Sobota byla hodne perna, dost vareni, posledni upravy, uklid a tak podobne. Pak zacali chodit lidi (byla to tematicka BBQ takze jsme skoro vsichni byli obleceni jako cowboyove) cekali jsme neco okolo 50 lidi, nejsem si jista jestli jich prislo vic nebo min, ale bylo to velky. Hodne se mluvilo, poznavala jsem novy lidi a dostala jsem asi 10 dalsich Welcome Hugs, coz jsem totalne neocekavala. Dost se jedlo, pred opravdovym jidlem to byli tortillas chips s ruznymi omackami a jine chipsy a omacky a zelenina a ovoce a vajicka tak. Bylo tu hodne jidla. Pak se mluvilo a jedlo a jeste mluvilo a pak pilo a pak prislo na radu maso. Grilovalo se to skoro cely den na takovym specialnim upravenym aute. Delalo se vsechno od hoveziho pres veprove az po kureci, ve vsech moznych prichutich a levelech palivosti. Verte ze pred tim nez ochutnate prave mexicke halapenos nemate poneti o tom co je to palive jidlo. Dojedli jsme uklidili a ja totalne vytuhla, byl to dlouhy den, ale my jsme meli jeste rozehrany ten poker, docela me to mrzelo, ale co, tak jsem se aspon prospala.
 
 
Fair day
V americe maji takove specialni poute. Jsou tam ruzne vystavy domacich praci, zahradkaru, vynalezu, sbirek, a mnoho mnoho dalsiho. Taky je tam spousta stanku s jidlem, kolotoce, zavody prasat, atd atd,.. A na jednu takovou pout ve Venture me vzali. Bylo to hned vedle oceanu (OCEAN!!!!!) takze tam bylo dost vetrno.
Dost jsem si to uzila a videla jsem spoustu zajimavych veci a nechala jsem se vzfotit s Obamou!
a pak jeste nekde vyhrabu fotku s oceanem a police manem na koni :)
Od needle v podstate nic nedelam, krome nakupu a veci co udelat musim, jako jsou bankovni konta, vyber notebooku, verte, ze ten budu opravdu potrebovat jestli to takhle pujde dal a mam uz dokonce zarizeny mobil az do prosince. Pak jsem se byla podivat v nejvetsim nakupnim centrem v USA! Opravdu obrovskym venkovnim centrem, bylo tam vsechno od Vans (kde jsem si hned musela koupit tenisky :) ) az po Guess. Akorat tam nemaji znacky jako H&M nebo ZARA, nebo Mango, Bershka, apod... Lidi meho veku hlavne nakupuji ve Forever 21, ktery je mimochodem hodne levny, za $22 jsem si koupila dziny a svetr, coz je zhruba 440 kc. Takze po levnych nakupech (chtela jsem si taky koupit conversky, ale asi si pockam na lepsi slevy, v techto slevach je moje cislo vzdycky pryc!) jsem proste doma a uklizim (hodne pomaham doma, prekonejte se, lidi to fakt oceni) pisu neco na netu, denik a nebo koukam na nejaky americky serialy.
Televize je tu dost podobna jako u nas, mame vetsinu jejich serial I u nas, takze vas moc nic neprekvapi, mozna jenom reklamy. Nektere z nich jsou doopravdy vtipne! Takze proste sleduju svoje oblibene serialy v anglictine a nic mi neprijde divne, jenom se musim vzdycky najist kdys se jdu koukat na televizi, protoze zarucene pokazde u reklam dostanu hlad.... Ale zatim jsem nepribrala, naopak zhubla jsem neco okolo dvou kilo. Jedna z veci, co me dost prekvapila na tomhle dome je to, ze hned za dverma na terasu stoji automat na soft drinks, coz je dost pohodlne, a za ty tri ctyri dny co tu jsem jsem vypila snad hektolitr spritu :)
Tak, to byly me prvni dojmy, dalsi budou za par dni, mozna az si koupim notebook.

No comments:

Post a Comment