Sunday, September 8, 2013

Tarantule, kolibrici a jine priserky, aneb Rotary Orientation Camp

Jsem zpet a se mnou nove zazitky. Dneska odpoledne jsem se vratila ze sveho prvniho orientacniho meetingu v jizni Californii. Po vcelku klidnem tydnu, kdy jsem sotva napsala par pisemek a udelala asi nejvic domacich ukolu za svuj zivot nastal unavny vikend.
Cela tahle akce se konala vysoko v horach v zemi nikoho aka Lake Elisnore. V patek jsem hakla dve hodiny abychom mohli vyrazit co nejdriv, protoze provoz v L.A. pres ktere jsme meli jet je okolo druhe hodiny primo sileny. Vzhledem k tomu, ze jeden ridic mel krasne zpozdeni, jsme v tomto uzasnem provozu uvizli, a to dokonce i v Carpool pruhu, ktery byva obvykle prazdnejsi (carpool pruh je pro auta s vice cestujicimi, nikdy byste neverili, kolik lidi cestuje samo, tolik, ze ucpou sedmiproudovou dalnici behem minuty.) Kdyz jsme se vyhrabali z L.A. cekaly nas jeste dve hodiny cesty, cast cesty, byla po Ortego highway, coz je neco jako silnici v Italii, klikata a v horach.


Nakonec jsme prece jenom dorazili na misto urceni, kde bylo asi 40 stupnu ve stinu a sucho. A slibovane jezero nikde. Nakonec jsem se dozvedela, ze jezero Elisnore je asi 10 kilometru, timhle, nebo tamtim smerem. Nase jedina zachrana byl bazen.
Pro 40 lidi docela malo, ale vystacili jsme si.
Jak uz jsem zminila, bylo tam okolo 40-ti lidi, asi 30 vymnenych studentu z celeho sveta a par rotarianu, kteri se nas snazili udrzet na uzde.
Po hromadnem seznamovani a obrovske veceri se vsichni nejak moc zklidnili, ale me bylo porad horko, tak jsem si skocila do bazenu. Po chvilce tam byli vsichni.
Abych vam nelhala nebyla to jenom sranda (byla) meli jsme take nejake povinnosti, meli jsme se prece orientovat.
Takze jako vzdycky, prezentace, pravidla, otazky, odpovedi, varovani a tak dale a tak dale. Lepsi je to poslouchat nez ignorovat, je tam spousta informaci co se nakonec muzou docela hodit. Jedno z pravidel je zadna fialova, jak jsme prejmenovali "no dating", protoze holky jsou ruzove a chlapci modri, takze zadna fialova. Dalsi pravidlo (z mnoha, vsechny rikat nebudu, byli bychom tu do rana) je "Be first", coz jsem peclive, hodne peclive dodrzovala. Vzdycky jsem prvni jedla, prvni byla v bazenu, prvni usla, prvni byla vzhuru, prvni jsem si spalila zada, a prvni jsem se zranila. Tohle je proste moje pravidlo :D
Abych se konecne dostala k priserkam. O te tarantuli jsem nekecala, tvrdili, ze to bylo poprve co ji tam videli, mozna to bylo kvuli pozaru, ktery byl za kopcem a zvirata utikala, ale stejne, docela desive, kor kdyz spite na zemi, na plachte jenom se spacakem, a jeste ke vsemu ji nasel jeden kluk ve svych kalhotach. Ble. Polovina holek mela fakt krasne sny.
Takhle vypadalo nase spani, na tom bilem promitacim platne jsme si kazdy vecer pousteli film. Ja ho nikdy nedokoukala :D
A tady jsou druhe priserky, kolibrici, nejvice vascinujici zvirata vubec.
Schvalne kolik nejvic kolibriku jste videli pohromade??
Ja hodne. Hodne. Dost blbe se pocitaji, kdyz se porad hybou.

 

To jsou jejich krmitka, vzhledem k tomu, ze v okoli moc kytek neni, a kolibrici jsou ziznivi ptacci, se nase hostitelka rozhodla je trosku prikrmit. V te nadobe je voda s cukrem prevarena jedna ku jedne.
Ocividne jim to hodne chutna.
Taky se mi stala jedna nehoda. Ne, primo me, ale ja jsem nekomu neco udelala. Jednou jsem se proste prochazela okolo bazenu, kdyz me nekdo chytl za nohu a chtel me shodit do bazenu, rekla jsem si, jo, bude sranda, tak jsem se ho rychle zeptala, jestli ma u sebe mobil, nebo ipod nebo neco, on mi rekl ne, a tak jsem ho tam proste shodila. K memu velkemu nestesti, to byl jediny clen vypravy, ktery neumel plavat a bazen ma neco pres tri metry. Takze z puvodne myslene srandy se stala zachrana zivota. Bad luck. Totalne mi to zruinovalo den, citila jsem se mizerne. Vic nez mizerne. Ale je to zivotni lekce. Asi uz nikdy nikoho neshodim do bazenu.


Dalsi narozeninova oslava!
Hned po navratu domu, jsem se vrhla na pripravu dortu, tentokrat pro Nancy, moji host mamku.
Dort dopadl nejak takhle
musim se priznat, myslim si, ze je to vcelku podareny kousek. Nancy se libil, a oslava se vyvedla.
A vzhledem k tomu, ze zitra mam skolu a vstavam docela brzo tak Vas ted musim zase opustit. Ale vratim se. A dalsi fotky z Campu a fotku tarantule pridam hned zitra.





No comments:

Post a Comment